Ласкаво просимо
Новини
Про факультет
Структура факультету
Абітурієнту
Навчання
Студ. самоврядування
Наукова робота
Рада молодих вчених
Аспірантура
Докторантура
Міжнародні зв'язки
Новини
Профбюро
Працевлаштування
Норм. документи КНУ
Фото / Відеогалерея
Інфоресурси
Контакти
Про сайт
Пошук
Зареєструй поштову скриньку на факультеті!
Лекторій для юних хіміків
Нагороди та досягнення факультету, відгуки випускників та роботодавців
XXV Міжнародна конференція студентів та аспірантів "Сучасні проблеми хімії"
Профбюро хімічного факультету
Календар подій КНУ імені Тараса Шевченка
Київська конференція з аналітичної хімії "Сучасні тенденції аналізу-2022"
Сайт наукової групи професора Ольги Запорожець, Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Фотоніка напівпровідникових композитів
Oleksandr Grygorenko Web Page
Vasyl G. Pivovarenko Homepage
Науково-дослідна група Зої Войтенко
Науково-практичний журнал "МЕТОДЫ И ОБЪЕКТЫ ХИМИЧЕСКОГО АНАЛИЗА" Наукової Ради НАН України з проблеми "аналітичної хімії", присвячений усім аспектам аналітичної та біоаналітичної хімії
Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка
French-Ukrainian Journal of Chemistry

Новини


18.11.2020
До уваги студентів старших курсів! Талліннський технічний університет, кафедра хімії та біотехнологій, пропонує 4-річну PhD позіцию з хімії.
Науковий керівник: старший науковий співробітник Євген Карпічев; Співкерівник: старший викладач Крістель Вене.
Тема: Sustainable formulations for encapsulation of antibacterial/antiviral agents and natural extracts
Заявки приймаються до 16 грудня.
Подробиці за посиланням.
09.12.2019
Стипендії від Уряду Угорщини для бакалаврських і магістерських програм та навчання в аспірантурі для будь-якої галузі. Детальніше за посиланням.
21.10.2019
Увага! Цікава можливість - стажування у ВНЗ та академічних інститутах Словацької Республіки. Стажування може проходити від 1 до 10 міс в рамках Національної стипендії Словацької Республіки. З умовами стипендії можна ознайомитись за посиланням, найближчий термін подачі 31 жовтня 2019. Для аспірантів чи науковців, які працюють в області сорбційних технологій запрошуємо подати заявку на стипендію до Інни Мельник (in.melnyk(at)gmail.com), публікації і напрямки роботи можна подивитися, в Інститут геотехніки Словацької академії наук.
16.01.2019
Посольство Франції в Україні двічі на рік організовує конкурс на короткострокові стажування (1-2 місяці) у Франції для молодих українських науковців.
Стипендії розміром 767 – 1060 євро на місяць. Витрати на транспорт не покриваються за рахунок стипендії. Цей вид стипендій пропонується для молодих українських науковців (аспірантів, докторантів, науковців) віком до 40 років, робота яких потребує дослідження та/чи тісної співпраці з французькою лабораторією (1-2 місяці). Кандидати, що вже отримували фінансування такого типу за останні три роки, не можуть брати участь у конкурсі.
Дані дослідницькі стажування повинні відбуватись у рамках існуючого партнерства або партнерства, що розвивається між французькими та українськими науково-освітніми закладами.
Кандидати повинні:
  • заповнити форму он-лайн реєстрації французькою чи англійською мовою;
  • відіслати електронною поштою на адресу bgfselection@gmail.com: формуляр-опис наукового проекту французькою чи англійською мовою, резюме кандидата, лист підтримки від українського закладу, написаний французькою чи англійською мовою (формат pdf), лист підтримки від французької лабораторії, написаний французькою (формат pdf).
Терміни подачі документів:
Перший конкурс: Прийом документів до 22 січня 2019 року. Рішення буде повідомлено кандидатам приблизно 16 лютого 2019 року. Період стажування передбачається з 1 березня по 30 вересня 2019 року.
Другий конкурс: Прийом документів до 20 червня 2019 року. Рішення буде повідомлено кандидатам приблизно 10 вересня 2019 року. Період стажування передбачається з 1 жовтня по 21 грудня 2019 року.
Для більш детальної інформації прохання звертатись до Світлани Савищенко, координатора стипендій, по електронній пошті (svitlana.savy@ifu.kiev.ua) та за телефоном (+38 044 482 23 71/ 486 11 54). Деталі за посиланням.
21.09.2018
Науково-організаційна конференція "Підсумки двадцятирічного співробітництва та перспективи розвитку подальшої співпраці "
Детальне обговорення підсумків 20-ти річної спільної праці відбулося на хімічному факультеті у Великій хімічній аудиторії. Науково-організаційну конференцію про підсумки та майбутній розвиток співпраці відкрив П.О. Бех. Від імені ректора він вручив сертифікати представникам французької делегації, які вибрали час приїхати до Києва, подякував усім тим, хто брав активну участь у співпраці та у її підтримці, нагадав, що за хімічним факультетом пішли й інші факультети, що склали договори про співробітництво з Тулузою, зокрема про спільну аспірантуру (кібернетичний та радіофізичний факультети), побажав подальших успіхів.
Підсумки двадцятирічного співробітництва та перспективи розвитку подальшої співпраці
Аташе з наукової та університетської співпраці Сильвен Ріголе, досить частий гість факультету, цього разу прийшов з новою радницею з співробітництва та заходів в сфері культури Посольства Франції в Україні Наталі Берас та дуже добре відомою на ряді факультетів Оксаною Ландо. У своїй промові Наталі Берас привітала всіх присутнім зі святом, підкреслила, що знає про результати нашої співпраці, побажала подальших успіхів та запевнила у своїй підтримці наших планів на майбутнє. Стефан Мазьєр зачитав привітання від віце-президента університету Поля Сабатьє. Ремі Шовен прочитав привітання від мера Тулузи Жан-Люка Моденка меру Києва Віталію Кличку та всім учасникам 20-річного співробітництва двох університетів. З привітанням та побажанням працювати успішно виступив від керівництва факультету заступник декана В.О. Павленко.
Підсумки двадцятирічного співробітництва та перспективи розвитку подальшої співпраці Підсумки двадцятирічного співробітництва та перспективи розвитку подальшої співпраці
З доповідями про історію співробітництва між двома університетами, силу та різноманіття форм співробітництва, а також про перспективи подальшого розвитку співпраці виступили З.В. Войтенко, А. Бусексу, Р. Шовен, В. Мараваль, С. Мазьєр, П. Лакруа, Е. Грас, Ів Женісон, а також академік В.І. Кальченко (ІОХ) та С.В. Шишкіна (Інститут монокристалів НАН України). Наша двадцятирічна співпраця заснована на пошуку цікавих наукових напрямків, побудові наукових місточків між досягненнями українських та французьких вчених, на активності як професорів, наукових дослідників з меншим та більшим стажем, так і молоді. До нас продовжують приєднуватися нові люди. Наприклад, з ІОХ з нами будуть співпрацювати не тільки наукова група академіка В.І Кальченка, з якою ми інтенсивно співпрацювали в рамках міжнародної франко-української лабораторії з Еріком Манурі та випустили ряд наукових праць зі спільними магістрами та аспірантом (нині постдокторантом у Тулузі) А. Карпусем, а й наукова група Ю.Г. Шермоловича, що вже розпочала співпрацю зі Стефаном Мазьєром. Багато хто хоче бути з нами, бо ми завжди стараємося робити все можливе для співпраці двох університетів, а в решті решт для виходу на ще більш високий рівень у співробітництві між Україною та Францією.
Нашим гостям під час візиту делегації була запропонована також культурна програма: відвідування святкового концерту в концертній залі червоного корпусу, музеїв університету, деяких музеїв Києва та Національної Опери України. В хорошому настрої та з конкретними планами та надією на подальший розвиток співробітництва наші гості повернулися до Тулузи.
Автор - З. В. Войтенко
19.09.2018
20-ти річчя співробітництва Київ - Тулуза
З часу підписання першої офіційної Угоди про співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Поля Сабатьє (Тулуза, Франція) минуло 20 років. Для святкування цієї значущої дати, до університету прибула французька делегація у складі: Ремі Шовена, Валері Мараваль, Стефана Мазьєра, Азедіна Бусексу, Паскаля Лакруа, Емануеля Граса та Іва Женісона. Звітували про спільні успіхи, зустрілися з ректором Л. В. Губерським та проректором П. О. Бехом.
Блискуче співробітництво: десятки оригінальних ідей та рішень, щоденна праця, невичерпний ентузіазм, високий рівень наукових досліджень та щирість і відданість ідеї міжнародної співпраці - все це відмічалося керівництвом університету, представниками Посольства Франції в Україні, зокрема аташе з питань університетського та наукового співробітництва паном Сільвеном Ріголе. Нашим успіхам сприяла постійна підтримка адміністрації обох університетів, зокрема відділів міжнародного співробітництва, Посольства Франції в Україні, а згодом і мерією Тулузи та КМДА.
Автор - З. В. Войтенко
20 років міжнародного співробітництва
(с) фото - Прес-центр КНУ ім. Тараса Шевченка
Більше яскравих фото за посиланням.